Osallistuin ennen joulua Possumamman salainen kirppisystävä joulukalenteriin ja mukaan piti askarrella kortti. Minähän olen yrittänyt pysyä erossa noista paperi askarteluista, paitsi pahvilaatikoitten yms. päällistyksestä, mutta niitä en lue askarteluksi.

Nyt himottaa kuitenkin kokeilla korttien tekoa, mutta auttakaa nyt: mistä aloitan, mitä tarvitsen, missä ohjeita? Luulen että kortti pohjiksi kartonkia/ valmiita kortti pohjia? Entä muuta? Millä liimaan? Minähän käytän kaikkeen liimaukseen halpaa Timpurin yleiliimaa, enemmän tai vähemmän ohennettuna tarvittaessa, mutta ei ollu kyllä kovin hyvä joulusuklaa laatikoitten päällistyksessä kun päällys paperit on ohutta paperia ja tuo joulukorttikin tuppasi vääntyilemään. Miten tehdään sellaisia kivoja kuvio reunoja? Mistä kaikkia ihania kuvia? Miten teette tekstit? Miten kiinnitetään esim. tollaset rusetit kun alla olevassa tekeleessäni? Onko olemassa paperi pitsiä? Vai käytättekö ihan ompeluunkin soveltuvaa pitsiä ja nauhoja tai kakkupaperia? Entä rusetteja ja ruusuja ym. kukkia onko ne paperia vai  niitä silkkisiä mitä minunkin ompelutarvikkeissa on satamäärin?

Olisin hirveän onnellinen jos noihin kysymyksiin löytyisi vastauksia ja tietenkin myös mistä tarvikkeita lähen ostaan ja varmaan on paljon asioita mitä en huomannut edes kysyä kun aihe on aika tuntematon.

Alla on minun kierrätyskortti joulukalenteri parilleni. Pohja ja etupuolen kehys on joulupaperin sisältä tukipahvia, seuraavana vanhan kirjan sivu, loput koristeet paitsi kullan värinen rusetti on viimevuotisen joulukalenteri paketin somisteet.Joulutoivotukset kirjoitin vapaalla kädellä vaan kun käsialani on ihan hirveetä, haluaisin kauniita tekstejä.