Viellä joskus minä sen saan haaveideni vanhan talon. Aikaa siihen menee vielä olosuhteiden pakosta ainakin kymmenen vuotta, mutta jaksan odottaa.
Taloni on jossain syrjässä koivukujan päässä pellon tai metsän reunassa. Siinnä on kaksi kerrosta ja iso kuisti, harja- tai mansardi katto.

Kuistin ikkunalla on pelarguunioita. Pihalla kasvaa sireenejä ja juhannus ruusuja. Mansikkamaa, marjapensaat, peruna pelto ja juures maa tontille mahtunee. Talvella pihalla on lyhtyjä ja lintulaudalla vierailee talvisia lintuja.

Huonekalut on saatuja tai kirpputoreilta/ kierrätyskeskuksista ostettuja ja muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta valkoisiksi maalattuja ja itse kunnostamiani. Valkoinen maali yhdistää erityyliset huonekalut kokonaisuudeksi.

Tekstiilit on kirpputori löydöistä, alennusmyynneistä tai pala laareista ostetuista kankaista itse ommeltuja, muutamaa tilkku- ja virkattua peittoa lukuun ottamatta.

Tekstiilien kuoseina on lähinnä ruutu-, raita- ja kukka kuoseja, sekä yksivärisinä luonnon valkoista ja valkoista. Joukossa on ripaus vaaleanpunaista, sinisen sävyjä ja beigeä.

Sisustuksen ja kuosien romanttista tyyliä lisää pitsit pyyhkeissä, hyllynreunoissa, verhoissa ja pöytäliinoissa sekä virkatut- ja tilkkupeitot, pitsiset ja kirjaillut liinat. Myös koriste-esineet jatkavat samaa romanttista tyyliä.

Matot ovat lähinnä ns. räsymattoja joukossa muutama hapsumatto. Matoistakin suurin osa on itse valmistettuja.

Huonekaluista suurinosa minulla on jo hankittuna, samoin paljon tekstiilejä. Matot on kutomatta mutta kuteet olen jo leikellyt, minulla on viellä aikaa ne kutoa, kangaspuutkin minulla on. Astiat on valmiina kaapissa odottelemassa. Jotkut saattaa vaihtua vuosien varrella tosiin jos mieleisempiä vastaan tulee.

Tulen tässä blokissa teille esittelemään haaveideni taloon hankkimiani huonekaluja ja tulevia hankintoja sekä ompelemiani tekstiilejä ym. Toivon että viihdytte haaveeni parissa ja tulette toisenkin kerran katsomaan. Ehkä joku löytää täältä jonkun idean oman kotinsa sisustukseen.