Eilen sain sitten sinisen puu sohvan hiottua aikaa meni viisi tuntia. Siinnä kun on inhottavia pikku välejä hirveästi. Sitten sain päähäni viellä hioa matalan senkinkin. Maalaus hommiin en päässyt senkkikin jäi viimeistely hiomista vaille kun oli pakko lähteä saunaan. Yön särki sitten käsiä. Ja matot on edelleen pesemättä tosin ei haittaa kun ei ne tuolla sateessa mihinkään kuivuisi. Kyllä minä ne jossain vaiheessa saan pestyä. Kaikki lemppari mattoni on pesua vaille joten parasta olisi saada.

Nyt aamulla ennen töihin lähtöä pitää tehdä pika siivous että huomenna töiden jälkeen pääsen sitten kivompiin hommiin. Töissä käynti on harmittava hidaste kaikille kivoille jutuille. Toivottavasti sadetta ei kestä kun tämä päivä ja sitten saisi olla viikon poutaa kun huomisen jälkeen seuraava päivä vuoro on vasta torstainna.

Olen tänä kesänä saanut tehtyä aika monta hommaa jotka on jo monta vuotta ollut kesken tai suunnitteilla. En silti mielestäni ole mitenkään tarmokas, monet hommat odottaa montakin vuotta aloittamista tai kesken eräisenä niin kuin singerin jalka, työkalu arkku, sininen sohva joka sekin on valkoista maalia odottanut jo ainakin kolmatta kesää. Kun joku juttu vie mukanaan niin siihen menee kaikki vapaa aika.

Näin kesällä (alku ja loppu kesästä hyttysten vuoksi) on hyvä tehdä maalaus hommia kun voi hioa ulkona. Monta kesää onkin näihin mennyt, paitsi viime kesä jolloin olin tosi väsynyt töihin mentyäni, vapaa aika meni totaalisesti nukkumiseen. Syksyllä varmaan ompelen kaiken vapaa ajan. Viime kevät talven olin nukketalon kimpussa ja syksyn ompelin kestovaippoja. Nukketalo on vaiheessa, sitä kun pystyy taas talvella tekemään nämä maalaus tai lähinnä hiomis hommat on talvella hankalempia. Hippuilen tuon ruoka pöydän saavani viellä hiottua ja maalattua, ehkä myös kirpparilta kesällä ostamani tuolit hiottua muuten niiden kunnostuksen pystyn jättään talveksi kuten myös vanhan työ/peilipöytäni kunnostuksen sen kun sain jo hiottua. Mutta näistä lisää kun/jos edistyvät. Nyt siivoamaan että kerkeän ajoissa töihin.

Tässä kuva Rokokoo kaluston tuolista. Nämä saa odottaa kunnostusta, monta muuta projektia on ensin listalla.

1792361.jpg