Sain tässä iltana eräänä aikaiseksi kiillottaa vanhoja aterimia ja keittiö välineitä.

Tässäpä kuvia pöytähopeista. Nämä ovat alpakkaa eli uushopeaa. Ei kyllä hajuakaan voisiko näitä ottaa oikeasti käyttöön mutta ihan somisteeksi olen tarkoittanut. Nämä kiillotin ruoka soodan ja hammastahnan seoksella.

Aterimissa haarukat ja lusikat maksoivat 1€/kpl ja veitset 6kpl 3€. Myös nuot isommat tarjoilu lusikat oli 1€/kpl. Ikävää että en löytänyt kaikkia erinlaisia. Haarukat, veitset ja tarjoilulusikat on Kiuruvedeltä kirpparilta kevät talvisten Kuopion reissujen saldoa, veitset löytyi Haapajärveltä

Ostin tässä kerrattain Ylivieskasta Pitsiä & Pellavaa sisustusliikkeestä tälläisen ihanaisen Jeanne d'Arc Living.n lautasliinan.

Tokihan piti itse tehdä pari lisää, ei ole hallussa tuo monogrammien kirjailu joten sellaisia ei näihin tullut. Mielestäni ihan sieviä ilmankin. kangas on ohutta pellavaa ja reunassa kapein löytämäni puuvillapitsi. Lisäksi pujotin solmiamis nauhaan tuollaisen helmi sydämen.

Pikkulusikat on jo kolmen vuoden takaisia kirppari ja kierrätys ostoksia. Pikkulusikoita muutama vuosi takaperin löysi helposti ja hinnatkin oli tosi halpoja 5-20snt/kpl. Olen ostanut myös Chippendale lusikoita samoihin aikoihin 12kpl (toiset 12kpl olen saannut kummitätiltäni kihlajais- ja häälahjoiksi, häälahjassa oli lisäksi sokeri lusikka ja kakkulapio). Näistä osa on palkinto lusikoita muunmuassa hiihdosta, jääkiekosta, lypsystä, juoksusta...

Kauha, lusikka ja kakku veitsi on myös kirppari löytöjä 20-50snt kappale. Nämäkin on jo vanhempia löytöjä ja ovat vilahtaneet, tosin hyvin pienesti,  monessa kuvassa vanhan vaaán lautasella.

Tälläistä tänään, josko seuraavalla kerralla esittelen muita vanhoja ns. käyttö aterimia ja keittiötarvikkeita. Siis ihan teräs aterimia, vispilöitä, kauhoja yms. Huomasin muuten noita kuvatessani että kakkulapioita ei isommin ole tarjolla, en ole löytänyt ainoatakaan.

Minä vietän viikonlopun pojan poikien ammana. Poikien vanhemmat viettää viikonlopun vasta ostamaansa taloon pientä pinta remonttia tehden. Saatatte saada siittäkin jossain vaiheessa kuvia. Eilen olin sulaa autoon Kuopion keikalla eikä näköjään ole mitään apua vaikka menen millä autolla nimittäin pojan autokin meni rikki=(
Helteistä viikonloppua kaikille täällä vieraileville, nautitaan lämmöstä=)