Kävin töiden jälkeen kierrätyksestä ostamassa viimeiselle valmiina olevalle tilkku päälliselle vanuksi ja pohjaksi 20snt.n päiväpeiton ja ompelin sen illan päälle lähes valmiiksi. Tikkaus lanka loppui, joten huomenna pitää hakea sitä lisää ja tikata viimeinen rivi. Ostin pari peittoa enempikin, kun tarjolla oli, ompa odottamassa kun pääsen itseni kanssa sopuun seuraavan peiton tilkuista.

Eihän nämä kierrätys peitot ole läheskään niin hienoja kun uudesta kankaasta monissa blokeissa valmistuneet, mutta mielestäni kivaa kierrätystä ja halvalla! Ja käsittääkseni sitä tilkkupeittojen tekoa aidoimmillaan, muistan jostain lukeneeni että alunperin tilkkupeitot (kuten räsymatotkin) tehtiin vanhoista vaatteista.

Tässä materiaalina on 1€.n pussilakanasta osa (valko ja vaaleansini palloinen), 50snt.n pussilakanasta osa (vaaleanpuna raitainen, sini pohjainen kukka kangas 50snt. verhosta ja valko pohjainen 20snt kapasta. Vaaleanpuna ruutuinen on moneen kertaan muokatusta verhoista jäännös palaa. Vanu ja tausta kangas siis 20snt. Eipä paljon muuta tule peitolle hinnaksi kun tekemisen vaiva kierrättäen tekemällä! Näistäkin kankaista osa jo on tyynyliinoina  ja tilkkupeittona .

Tähänkin tikkasin reunuksen koneella ja tilkku osion käsin. Yllättävän paljon menee lankaa tikkauksiin, ostin lauantainna nappilankaa 2 rullaa (á 1,5€) jotka ei ihan riittänyt kolmeen peittoon. Edellisen postauksen lilat tikkaukset on tehty kirpparilta löytyneellä langalla jota on iso rulla ja hita oli halpa muistaakseni 50snt.