Missä se on ? Tuokaa se takaisin! JOULU

Ei ole totta Joulu on kuulemma jo ohi enkä minä ole kerennyt edes rauhoittua sitä vietämään!

Miksi ihmeessä minä aina ennen joulua saan hirveän tekemisen puuskan viimetipassa? Sain joulukuusen koristeltua juuri ennen joulu saunaa ja syönnin sekä joululahjojen jaon jälkeen olin valmis nukkumaan. Joulupäivän aamuna aloin metsästämään autoa lainaan ja kun laina auto löytyi lähdin Kuopioon hakemaan Nean, Leevin ja Mikaelin, eilinen meni lasten kotiin viemiseen. Nyt olen eka kertaan aikoihin omissa oloissani kotona ja napsin vihdoin muutaman kuvan pitkästä aikaa (nyt saan kuvat siirrettyä koneellekkin taas).

Maalasin tuvan kaapiston ovet itsenäisyyspäivänä ja siittä se hirveä sähinä alkoi.

Oi että tykkään paljon raikkaammasta ilmeestä. Kaapit piti sitten siivota ja astiasto vaihtaa sinisestä loputkin vaaliammaksi. On tuota sinistä tuvassa siltikin edelleen se kun vaan on lemppari värini valkoisen ja vaaleanpunaisen ohessa.

Täällä näkyy viime joulun aikaisia kuvia ja kaapistot mäntyisinä. Tuo koukusto pöydän päällä on uusi samoin ikkunan edessä oleva valkoinen koukusto. Yläkulma kaapin ovi tarvitsi selkeesti jonkun tekstin ja keksin siihen kiinnittää tuunaamani leikkulaudan.

Otin muutaman muunkin kuvan tuvasta muistoksi, tässä yläkerran rappusilta kuvattu keittiön suuntaan. Vaaleanpunaista joulua en saannut vielläkään, eikö oikeasti ole olemassa vaaleanpunaisia kuusen koristeita?

Ja kettiö nurkasta olohuoneeseen päin. Astiakaapin vaihdoin kapiampaan. Sohva muuttaa pikkutuvalle kun kuusesta raaskitten luopua ja puusohvat tulee tupaan entisille paikoilleen. Muuta muutosta siten ei olekkaan. Ai ompas maalasin myös K-tuolien puuosat valkoisiksi ja...

...rakentelinhan minä uuden pöydänkin ja maalailin tuolit, osan uudelleen osan ekkua kertaa. Päälliset tuoleihin jäi kesken kun en kerennyt käydä lähikaupunkien kangaskaupoista pitsi nauhaa ostamassa. No josko loppiaiseksi=o) tai ensi jouluksi...

Porrasalu komeron oven ympärille ompelin korteille rusetti nauhan johon ne kiinnitetään tarralla. Oveen kiinnitin äidiltäni saaman "joulu kukkasen", siis tuon hyvää joulua tekstin. Täksi jouluksi ompelin vihdoin joulusukkiakin!

Eteisen suuntaan, uutta jos ei lasketa jouluvaloja oven ympärillä on tuo vanha työkalu arkku laskutilana

Eteisen tuoli sai pikaisen hupun kesken muiden hommien, onnistui pika tekeleeksi tosi hyvin! Tyyny on ommeltu aiemmin syksyllä vanhasta pellava paidasta, etukappale nappi listoineen on liinan takaosa ja takakappale johon silitin tekstin siirtopaperilla etuosa. Nean saunatossut on näemmä jäänneet kuistille viemättä.

Käytävä kuistin suuntaan, mitenkähän tuon sähkötaulun saisi piiloitettua?

Kuistia. Älkää nähkö että kaapin sivu on edelleen maalaamatta ja ovista on sabloona maalaukset poistamatta aikomuksiatani huolimatta, sohvan sain sentään korjattua vaan maalaamatta ja verhoilematta jäi sekin (voi kun joku haluaisi antaa sille uuden kodin). Eilen ostin liimapuulevyn josta aion rakentaa uuden naulakko-hyllykön tuon kaapin yläpuolella olevan hyllyn tilalle.

Täällä on itse ostamani hyvää joulua teksti seinässä. Ikkunassa on Liisalta joulukalenterista saamani tärkätty vaalianpunainen pitsiliina ja sen alla tähti jouluvalo, harmi että ei näy kunnolla kuvassa, kuinka ihana onkaan. Pitää loput kalenterin luukut kuvailla ette tiedä miten upeita lahjoja sain kalenterista! Nolottaa ja harmittaa kun ne jäi kuvaamatta ja esittelemättä aikoinaan=o(

Tässäpä kuvapläjäys meidän joulua. Paljon jäi toteuttamatta listalla olleita hommia, josko tekisin uuden vuoden lupauksen niistä ettei ne veny ensijoulun alle. Oikeastaan hyvä idea, lisäksi siihen voisi liittää jonkinlaisen siivouslistan jos vaikka ensijouluna selviäisi sitten pelkällä viikkosiivouksella ja saisin laitettua joulun hyvissä ajoin mistä olen ollut tosi kateellinen muille blokin pitäjille!