Aamulla mietin jotta mitähän kivaa tekisi kun oli liian aikaista liikkeelle lähteä ja olin jo päättänyt että eiliset maalaukset oli tarpeeksi maalia yllensä saanut.

Päätimpä sitten alkaa laittamaan maalaus kuntoon tuvassa olevaa pikku pöytää (kuva pöydästä 9.7 postauksessa). Ja tässä oltiin tunnin päästä, minäkö perusteellinen? No ei vaiskaan maali oli niin irtonaista että lähti kaapimella tooosi helposti.

1819652.jpg

No iltapäivällä hioin hieman mutta alkoi harmittamaan pöydän huojuminen joten päätin pistää sen osiin

1819666.jpg

Yleinsä mulla jää hommat tähän vaiheeseen varsin helposti, pitkäksikin aikaa (myönnän joskus ikuisestikkin). Tällä kertaa tinniä riitti ja nyt pöytä pötköttele odottamassa liimausten kuivumista. No joo joku fiksu olisi pikkusen enempi miettinyt kasaus järjestystä eli olisi eka kiinittänyt tuon ristikon tukevasti pöytä levyn pohjaan ja sitten jalat ja lehtihyllyn. Ehkä myös maalannut lehtihyllyn helpommin irtonaisena. No sehän on tiedossa että minä teen eka ja mietin sitten vasta miten olisi pitänyt tehdä.

Meikän fiksuus pisti liimaan ekku jalat ristikkoon ja sitten laittaa lehti telineen. Sen jälkeen hienosti kiristin jalat taakka liinalla ja kiinitin pöytälevyyn. Ai noi ämpärit, ne on vattä täynnä ja painona jotta jalat painuu ja liimautuu kunnolla kolosiinsa.

1819679.jpg

Jatkoa seuraa sikäli kun pöytä pysyy aamulla kasassa ja on suhteellisen suora. Tollasen pikkuseikankin kuin että onko pöytä edelleen suora, kait voisi jotenkin tässä vaiheessa tarkistaa jos osaisi? En nyt vaan jaksanut lähteä appeani kiusaan tällä projektilla, pidän vaan peukkuja pystyssä että pöytä olisi suhteellisen suorassa. Seuraavaksi tarvitaan pikkusen liimaa ja pakkelia pöytälevyn viilujen korjaamiseen ja sitten maalia pintaan. Taisinkin jo pöydän esitellessäni kertoa minkä värinen siittä tulee niin en pääse arvuuttelemaan teillä.

Huomenta kaikille lukioille

Pöytä pysyy kasassa ja näyttää suhteellisen suoralta. Pöytäpinnan viiluun reunoja muutamasta kohdasta on liimauksessa ja seuraavaksi mahdan hieman yhteen isompaan koloon pakkelia laittaa.

Onnistumisesta onnellisena liimasin kasaan yhden pienen hyvin yksinkertaisen pöydän jonka ostin markka aikana 50 pennillä. On kaikki vuodet käytössä ollut osin liimauksistaan irronneena ja maalia odottavana. Huomenna saa uuden maalin molemmat pöydät. Nyt lähden maalaamaan yhden pärekorin ja yritän keretä ottaa kaapista ja senkistä kuvat näytille ennen töihin lähtöä.