Alotin joskus muutama viikko takaperin uuden tilkkupeiton (piti käydä Liisan blokista kurkkimassa eli kolme viikko takaperin, Liisa aloitti omansa samaan aikaan) , keskusta valmistui muutamassa tunnissa. Sitten tökkäsi, en löytänyt mistään ainuttakaan vanhaa lakanaa josta olisin saannut reunukset. Eilen olin iltapäivällä muutaman tunnin itsekseni ja päätin jatkaa etsintöjä, löytyi! Ompelin illalla peiton läjään vaan taustakangas oli leprua lakanaa joka kohta silityksen jälkeen vetäytyy kasaan ja tausta oli liika pieni. Aamulla sitten otin ja purin koko hökötyksen ja laitoin uuden tausta kankaan. Tämmöinen siittä tuli

Materiaalina vanhojen lakanoiden, muista projekteista, jäänneitä paloja. Kierrätys/purku pitsin pätkiä ja pala vanhaa puuvilla pitsikangasta. Tällä kertaa välissä vanu uutta, suhteellisen paksuakin. Koko torkkupeitoksi sopiva, tekee mieli tehdä joskus vastaava isompi, päiväpeite koko. Myös sitten joskus kun saan Ektorpini olisi kiva tehdä siihen sopiva istuimen suoja peitto, ehkä myös nojatuoleille suojapeitot... Tykkään tästä ihan hirveesti. Tilkkuuosion ja reunuksen rajalle teki mieli ommella pitsit mutta minulla ei ollut tarpeeksi paljoa purkupitsejä että olisi riittänyt koko peiton ympäri=o( Reunuksen tikkasin koneella. Tilkkuosion tikkasin (harsin)  käsin, nappilangalla joka on tava rullalankaa vahvempaa.

Yritin viellä saada vähän lähikuvaa, tuossa pikkuisen vilkkuu taustan kangas, vanha pitsi tyylinen verho josta oli tarkoitus tehdä alunperin torkkupeitto vuoritamalla.

Alkuviikosta lomailin paripäivää. Tarkoitus oli siivota pikkutupa ompelu paikakseni vaan aika meni muuhun mm. nämä kaksi tyynyliinaa valmistui.

Svaneforsin teksti verhokankaasta pala (osittainen kuvio) , ympärille pitsi , kulmaan pitsistä ja juutti narusta rusetti, vanhasta lakanasta jäännyt nimikointi, pieni pitsiliina ja tulostettu vintage kuva. Ai niin ja pari vanhaa kangas päällysteistä nappia

Ja toinen samaan tyyliin.

Tuota Svaneforsin verhokangasta olen ostanut Ylivieskasta Kärkkäiseltä 10.90€/m. Ei ihan verhoja siittä raaskitte tehdä, vaan kaikkea pientä kivaa voi noista kuvio blokeita tuunailla, eilen sitä sain palan lisää.

Toissa viikonloppuna tein yhden ison pupun ja pari pikkupupua lisää. Pikkupuput on viellä raukat vaatteitta. Toinen iso pupukin joutui vaatteitaan odottamaan varmaan puolivuotta, sai ne nyt samalla kun kavereita. Kasvotkin saannut iso pupu on se jo aiemmin valmistunut. Nyt on muliini langat jossain tosi tosi hyvässä jemmassa=o(

Nasskukirjan kirpparilta löysin aivan ihanan sisustus kirjan! Suosittelen, todella ihania kuvia ja paljon inspiraation lähteitä.

Samalta myyjätä ostin myös neljä Jeanne d` arc living lehteä. Ihanuuksia pullollansa!

Lähden jatkamaan yhtä viime kesänä aloitettua tilkkupeittoa, jos vaikka nekin saisin vihdoin loppuun astikka tehtyä.